Техник-технолог

4S07211303
26019 қаралым

Сипаттама

Техник-технолог - ет шикізатынан өнімдерді өндірудегі технологиялық процестерді  ұйымдастыруды және басқаруды, шикізатты ұтымды пайдалануға және берілген сапалық сипаттамалары бар өнімдерді алуда жүйелі тәсілді және қазіргі заманғы техникалық-технологиялық шешімдерді оңтайлы пайдалануды жүзеге асыратын маман.

Техник-технолог қолданыстағы өндірістік процестерді әзірлейді және жетілдіреді, еңбекті ұйымдастырудың тиімділігін бақылайды және туындаған өндірістік проблемаларды шешеді.

Осы бағыттағы мамандар мынадай жұмыс түрлерін атқара алады:

  • өндірістің технологиялық процестері мен режимдерін түзетуге байланысты техникалық құжаттамаға өзгерістерді ресімдеу және оларды кәсіпорын бөлімшелерімен келісу;
  • уақыттың (өндірудің) негізгі техникалық нормаларын әзірлеуге қатысу, шикізат, материалдар, құрал-саймандар, отын мен энергия шығынының нормаларын, жобаланатын технологиялық процестердің экономикалық тиімділігін есептеу;
  • кәсіпорынның өндірістік бөлімшелерінде технологиялық тәртіптің сақталуын және жабдықты пайдалану ережелерін бақылау;
  • технологиялық жабдықты сынауға, жобаланатын технологиялық процестер мен өндіріс режимдерін тексеру және игеру бойынша эксперименттік жұмыстарды жүргізуге қатысу.

Жоғары деңгейдегі маман болу үшін минималды тәжірибе - 5 жыл.

Осы біліктілік бойынша ойдағыдай білім алу және одан әрі жемісті жұмыс істеу үшін студенттің химия, биология саласында білімі болуы керек. Жас техник-технологтың орташа жалақысы - 100 мың тг.

Қоғамдық тамақтану техник-технологы жауапкершілік, ұйымшылдық, ұқыптылық, дәм мен иісті жақсы сезу және шығармашылық қабілеттерге ие болуы тиіс.

Бұл кәсіптің артықшылығы - шеберлікті арттыру және кәсіби тәжірибені жинақтау арқылы салаға қатысы бар кәсіптерді игеру, қосымша білім алу арқылы мансаптық өсу мүмкіндігіне ие болуында.

Бұл біліктіліктің кемшілігі - үлкен жауапкершілік деңгейінде. Медициналық қарсы көрсетілімдері бар: тірек-қимыл аппаратының аурулары, қозғалыстарды үйлестірудің бұзылуы, қаннан қорқу, көру қабілетінің нашар болуы.

 

Қалай түсуге болады

Қабылдау емтиханы:
Белгісіз

~
Орындар саны
0
Қазіргі үміткерлер саны
~
Сенің оқуға түсу мүмкіндігің
Белгісіз

Бейіндік пәндер

Немесе сонымен қатар оқуға болатын колледждердің парақшаларын қарау

Повар

3W10130302
Жұмыс кадрларын даярлау
Басталуы

2025 ж. 1 қыркүйек

Мерзімі
9 сынып: 34 ай

Жол инспекторы

3W10410401
Жұмыс кадрларын даярлау
Басталуы

2025 ж. 1 қыркүйек

Мерзімі
9 сынып: 24 ай

Автомобиль жөндеу слесарі

3W07161301
Жұмыс кадрларын даярлау
Басталуы

2025 ж. 1 қыркүйек

Мерзімі
9 сынып: 34 ай

Автомобиль көлігін жөндеу шебері

3W07161303
Жұмыс кадрларын даярлау
Басталуы

2025 ж. 1 қыркүйек

Мерзімі
9 сынып: 34 ай

Туристiк агент

3W10150103
Жұмыс кадрларын даярлау
Басталуы

2025 ж. 1 қыркүйек

Мерзімі
9 сынып: 34 ай

Техник-электромеханик

4S07130704
Орта буын маманын даярлау
Басталуы

2025 ж. 1 қыркүйек

Мерзімі

Техник-технолог

4S07211303
Орта буын маманын даярлау
Басталуы

2025 ж. 1 қыркүйек

Мерзімі
Басталуы

2025 ж. 1 қыркүйек

Мерзімі
9 сынып: 34 ай

Технолог

4S10130303
Орта буын маманын даярлау
Басталуы

2025 ж. 1 қыркүйек

Мерзімі
9 сынып: 34 ай

Техник-орман патологі

4S08210104
Орта буын маманын даярлау
Басталуы

2025 ж. 1 қыркүйек

Мерзімі
9 сынып: 34 ай

Супервайзер

4S10130104
Орта буын маманын даярлау
Басталуы

2025 ж. 1 қыркүйек

Мерзімі
9 сынып: 34 ай

Қайда жұмыс істеуге болады

Бұл профильдің түлектері ет және ет өнімдерін өндіретін зауыттарда, мейрамханаларда, кафелерде, асханаларда, сондай-ақ ет, балық шикізатын өңдейтін зауыттарда, ас үй зауыттарында жұмыс істей алады.

Бізді қалай таба аласыз

8(72156)52222
shah-tehn@krg-edu.kz
г.Шахтинск, проспект Абая 9
https://shtk.mycollege.kz/